BLOG
Ulaşım ağınızın da “korkuluklar”la  şık olmasını istemez misiniz
Ulaşım ağınızın da “korkuluklar”la şık olmasını istemez misiniz

Paslanmaz Çelik Merdiven Korkuluğu 

Sonunda bazen bir özlem bazen bir mutlu bekleyiş olan yolların şık unsurlarla sizleri sevdiğinize kavuşturmasını istemez misiniz? Ulaşım mekanizması dediğimiz olay bizleri gidemediğimiz noktalara, varılamaz dediğimiz mekanlara götürür. Her basamak bizleri gitmek istediğimiz noktaya bir adım daha yaklaştırır. Bu yaklaşmayı da tabi ki en güvenilir, en hızlı ve en temiz yoldan ulaşmayı hedefleriz. Bu anlamda mimari yapılarda katlar arası bağlantı sağlayan merdivenler de bizlerin bir nevi ulaşım aracımızdır. Bu yüzden hem güvenilir hem hızlı ve temiz olmak zorundadır. Bu anlamda gelişen teknolojiyle bir çok unsur bizlere yardımcı olmanın yanı sıra şıklık anlayışımızı da projenin içerisine yansıtmamıza sebep olur. “Merdiven Korkuluk”ları da bizlerin ulaşım aşamamızda en yakın yardımcımızdır.

 

Birbirinden farklı yükseklikte bulunan iki yüzeyi eğimli ya da dik basamaklar yardımıyla birbirine bağlayan merdivenler, mimari yapıların olmazsa olmazlarındandır. Katlar arasında bağlantıyı sağlayan bu yapılar, yatay, dikey veya dairesel olacak şekilde planlanabilmektedir. Bu konuda mimarınızın özgün çalışmaları da tabi ki farklılık kazandırabilecek yapıdadır. Bahsettiğimiz üzere her mimari yapıda karşılaştığımız ulaşım araçları, asansörler, yürüyen merdivenler ve portatif merdivenler şeklinde karşımıza çıkabilir. Hal böyleyken bu korkuluk modelleri de kullanım amacına uygun bir şekilde planlamaya dahil edilebilir. Güvenliğin sağlanması için korkuluk ya da trabzan adı verilen destekler, güvenliği sağlamak amacıyla kullanılan önemli bir aksesuardır.

Burada bizler sizlere hem bilgiler aktarıyoruz hem de yaşam alanlarınızda şıklık ararken doğru adresten yardım almanızı sağlamak istiyoruz. Bu anlamda sizlere hem yeniliklerden haber veriyor hem de bu yeniliği kendi mekanlarınıza uygulayacakken en iyi hizmeti alabileceğiniz doğru adresi iletmek istiyoruz. Bu konuda kendi rüştünü ispat etmiş bir firmadan bahsedeceğiz yine size; OSMpaslanmaz’dan.

İstanbul firması olan ve 2002 yılından bu yana sorunsuz hizmet prensibiyle sizlere hizmet veren OSMpaslanmaz, bünyesinde en son teknolojiyle donatılmış makineleriyle ve tecrübeli çalışanlarıyla sizlere güvenli, şık, modern ve hijyenik bir yapıda yaşayabilmeniz için hizmet verir. Konutlarda, ofislerde, iş merkezlerinde, alışveriş merkezlerinde, metro ve tren istasyonlarında, plazalarda kısacası hayatımızın hemen hemen her noktasında cam merdiven korkuluk modelleriyle karşılaşabiliriz. Sizlerin istediği her noktada da OSMPaslanmaz fazlasıyla doğru hizmet sunacaktır.

Biraz da teknik bilgi vermemiz gerekirse eğer: “Güvenlik standartlarına ulaşabilmek için kullanılan bu aksesuarlar, kullanım alanına göre bazı alanlarda yönetmelikle belirlenen çizgilerde yapılandırılırken mimari projelerde dahil olmak üzere her noktada can güvenliği esas alınarak yapılandırılır. Merdiven korkulukları tek arahatlı, 2 arahatlı, 3 arahatlı, 4 arahatlı, 5 ve daha fazla arahat kullanılarak veya hiç arahat koyulmadan her basamağa bir dikme koyularak uygulanabilir. Merdiven cam korkuluk montaj yönetiminde dikmeler geniş ebatlarda kanatlar kullanılarak zemine gömülebilir. Merdiven cam korkuluk uygulamalarında ebatlar 5 - 8 - 10 gibi yerin güvenliği açısından değişebilir.”

 

28 Nisan 2018
Paylaş :