BLOG
Balkonlarda Paslanmaz Korkuluk Kullanımı Ve güvenliğin önemi
Balkonlarda Paslanmaz Korkuluk Kullanımı Ve güvenliğin önemi

Yüksek güvenlikli korkuluklar

Konutlarda yüksek binalarda en çok dikkat edilmesi gereken balkon korkuluklarının` özellikle cocuklar açısından ise yüksek güvenlikli olmasıdır. Güvenlik açısından nekadar malzeme kullanımı belirlese de yapılan korkuluk modelleri de oldukça önemlidir.

Balkon güvenlik korkuluk küpeşteleri

Dikey kayıtlı korkuluklar

Balkonlarda en yüksek güvenliği sağlayan dikey kayıt çubuklu korkuluklar. Çocukların tırmanmasını ve düşme tehlikesini ortadan kaldırmak için mutlaka korkuluk secimi yaparken dikey parmaklıklı korkuluk tercih etmelisiniz. Bugün ülkemizde bir çok kazalar meydana gelmektedir. Bunun sebebi ise bilinçsizce yapılan korkuluk uygulamaları ve yanlış malzeme seciminden kaynaklanmaktadır. Özellikle müteahitlerin ucuz maliyetli yatay kayıtlı ve üstelik çok yumuşak olan alüminyum malzeme seçimi ile uygun fiyata maliyetten kaynaklanmaktadır. Ama bunun yerine paslanmaz korkuluk ve dikey kayıtlı olan model kullanılsa hem daha güvenli hemde daha sağlıklı korkuluklar ile insan hayatına olan önem daha da artacaktır.

Balkon paslanmaz çelik küpeşte modelleri

Camlı korkuluklar

Balkonlarda cam kullanımı güvenlik açısından oldukça güvenlikli bir tercihtir. Ancak cam kullanırken doğru cam seçimi ve güvenlik açısından önem taşır. İlk önce cam seçiminde mutlaka temperli lamine cam kullanılmalıdır. Temperli lamine cam kalınlıkları projeye göre ve geçilecek uzunluk alanlarına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir ancak doğru çözümlenmiş ve kullanılan camların mutlaka rüzgar yükü statik hesapları projeye göre mutlaka yapılmalıdır. Yapılan hesaplara göre cam kalınlığı belirlenip montaj edilmelidir.

Balkon Camlı Korkuluk sistemleri camdan korkuluk küpeşteler

Balkonlarda yanlış Korkuluk Seçimi

Balkonlarda en çok yapılan yanlışlardan biri de yatay kayıtlı korkuluklar tercih edilmesidir. Bu korkuluk ve küpeşteler en çok cocuklar açısından  risk teşkil eder. Çocuklar oyun oynamayı çok sever balkonlarımızdaki korkuluklarada bir oyun sanarak tırmanıp düşerler çocuklarımızın güvenliği için yatay kayıtlı korkuluklardan olabildiğince uzak durmalıyız. İlk tercihimiz metal korkuluk tercih edeceksek cocukların tırmanamayacağı dik parmaklıklı korkuluklar tercih etmeliyiz.

Yapılarda Denetim

Ülkemizde yapı denetimleri alanında büyük gelişmeler yaşanmaktadır. Yapı denetimliği bütün yapıların doğru ve sağlam metotlarla yapıldığını denetlemek ile görevlidir. Yapı denetiminde ise en büyük eksiklik yapılardaki korkuluk denetimleridir. Yapı denetim ve belediyeler iskan verirken sadece yerinde korkuluk varmı yokmu gibi bakış açılarını değiştirip yapılardaki denetimin korkuluk güvenliğinin su istimali edilmemesi gereken en önemli konudur.

29 Kasım 2016
Paylaş :