BLOG
Modern çizgide bir mimari için cam korkuluk !
Modern çizgide bir mimari için cam korkuluk !

Camdan Korkuluk 

İnsanlar artık evlerine tıkılıp kalmıyor. Dünyada hüküm süren tüketim algısı insanları dışarıya, tüketmeye yöneltiyor. Bu tüketim de yeni binalar, yeni dekorasyonlar, yeni kafeler, yeni restoranlar ortaya koymayı mecbur hale getiriyor. Fakat hep birbirine benzeyen mimari yapılardansa herkes kendisine bir özgünlük katmayı planlıyor. Bu anlamda da karşımıza son zamanlarda cam kullanımı artarak çıkıyor. Ancak bu planlamalar yapılırken tabi ki tüketici faktörü göz önünde bulundurularak, acaba beğenilir mi? Güvenilirlilik ve sağlamlık açısından kuşkular yaratır mı? Soruları da akla gelir. Bu soruları ortadan kaldırabilmek için de kesinlikle doğru ürün ve doğru projelendirmeyle kaliteli bir işçilik bir araya gelmeli.

 

Düşünün ki yeni açılmış bir restorandasınız ve her şey gıcır gıcır. Gayet şık bir mimarinin içerisindesiniz. Birkaç kattan oluşan bir yer burası ve merdivenler de doğal olarak daha yepyeni. Siz de üst katta bir masaya oturacaksınız ve merdivene adımınızı attınız. Ancak baktınız ki merdivenlerde korkuluklar yok. O an aklınızda doğal olarak uyanacak tek soru vardır. Dengemi kaybeder ve burada tutunmam gereken bir yer ararsam ne olacak? Tam bu noktada bahsini yapacak olduğumuz “Cam Korkuluklar” kendi önemini bir adım öne çıkaracaktır. Böylesine şık bir mekandaki bu ayrıntı, belki de tutunamamanın korkusundan dolayı eksi bir puan yiyecektir. Böyle olduğunda da mekan sahibinin yapabileceği; alternatiflerden en şık ve zarif olanını mekanı için seçerek, dizayna hem güven verecek hem de şıklığına şıklık katacak bir unsur kullanmak olacaktır.

 

Verdiğimiz örnek gerçekten yaşam alanlarında karşınıza çıkabilecek ve o mülke artı değer katabilecek bir unsurdur. Bugün yatırım amaçlı yahut ticari anlamda bir amaç için kullanılan mekanlarda, cam vazgeçilmez bir kullanım detayına sahiptir. Gelişen teknoloji ve sürekli daha iyiyi arayan estetiklik kaygısı camı yaşam alanlarımızın birçok noktasına hayatımıza dahil etmektedir. Çünkü doğru bir tedarikçi ve doğru bir projelendirmeyle cam kullanımı, hem değer olarak hem de göze hoş görünmesi açısından sizlere artı değer katacaktır. Sağlamlığı konusundaki şüpheleri gelişen teknolojiyle ortadan kaldıran üreticiler, her mekan için özel tasarlayabileceği cam korkuluklarla zarif görünüme daha bir zariflik katabilmektedir. Paslanmaz çelik malzemeden oluşan cam tutucularıyla sabitlenen ve güvenliği böylece bir kat daha artıran proje yürütücüleri, aradığınız ürünün cam korkuluk olduğunu sizlere kanıtlayabilecek niteliktedir. Kolay kurulumu ve kolay temizlenebilmesiyle kendi farkını bir kez daha ortaya koyan cam korkuluklar, her mekan için kullanıma uygundur.

 

Sizler de mekanlarınıza farklı bir hava katmak ve görenlerin aklında şık, estetik ve yeni bir mekan olduğunun havasını yaratmak istiyorsanız, tercihinizi bu yönde kullanmalısınız…

 

 

11 Nisan 2017
Paylaş :