BLOG
Cam Korkuluklar Tehlikeli mi?
Cam Korkuluklar Tehlikeli mi?

Osman Kara, bazı müteahhitlerin, yeni yapılan apartmanların balkonunda kullanılan cam korkulukları daha ucuza mal etmek için yüke dayanaklı ve kırıldığında dağılmama özelliği olan camlardan kullanmadığını söyledi.

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İstanbul Şube Başkanı Osman Kara, bazı müteahhitlerin, yeni yapılan apartmanların balkonunda kullanılan cam korkulukları daha ucuza mal etmek için yüke dayanaklı ve kırıldığında dağılmama özelliği olan camlardan kullanmadığını söyledi.

Binalarda görselliğin önem kazanmasıyla mimari yapılarda gelişme olduğunu anlatan Kara, geçmişte balkonlarda kullanılan demir korkulukların yerine cam korkulukların aldığını ancak bu korkuluklarda yüke ve darbeye dayanıklı, kırıldığında dağılmayan temperli lamine cam kullanılması gerektiğini dile getirdi. Kara, bazı müteahhitlerin daha düşük maliyetli cam yapıları kullanarak, can güvenliğini tehlikeye attığını kaydetti.

Kontrolsüz müteahhitler İMO Şube Başkanı Kara, "İstanbul`da inşaat sektöründe hizmet veren müteahhitler kontrolsüz durumda. Başıboşluktan dolayı her önüne gelen müteahhit oluyor. Yapı denetim sistemi var ancak bu sistemde de binalardaki ince işçiliklerde yeterli denetim sağlanmıyor" diye konuştu.

Temperli lamine camın metrekare fiyatının diğer camlara göre yüzde 40 daha pahalı olduğunu ifade eden Kara," İstanbul`da ortalama hesap yapılırsa, 7 katlı apartmanda 14 daire bulunduğu dikkate alınırsa, 5 metrekare balkonda 70 metrekare cam kullanılması gerekir. Bazı müteahhitler yuvarlak hesapla maliyeti 2 bin lira azaltmak için daha ucuz camları kullanıyor" dedi.

10 Mayıs 2016
Paylaş :